lauantai 6. heinäkuuta 2013

Tonnikala-riisisalaatti

Tässä resepti salaatista, jonka opin ravintolakoulu aikoinani. Hyvä, helppo ja edullinen salaatti, joka sopii lisukkeeksi tai vaikka ruokaisammaksi salaatiksi esimerkiksi lounaalle.

Ainesten määrä on sinneppäin, koska harvemmin mittaan grammalleen kaikki ainekset. Katson määrät aina silmämääräisesti.


- 2 prk tonnikalaa (itse käytin veteen säilöttyä, koska kastike on niin öljyinen)
- reilu 500g herne-maissi-paprikaa
- Suolakurkkua kuutioituna
- Pitkäjyväistä riisiä keitettynä (itse keitin neljälle hengelle ja käytin riisistä noin kaksi kolmasosaa)
- Salaatinkastiketta (minulla Meiran Sinappinen salaatinkastike, n, 2 purkkia)

Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen, tarkistetaan maku ja annetaan vetäytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti